Over FM Parfums

De kwaliteit van FM Parfums


Onze FM Parfums worden gefabriceerd door de firma Perfand in Polen. De Perfand fabriek maakt deze producten in opdracht van de FM-Group. De Perfand fabriek betrekt de parfumconcentraten, die nodig zijn voor de fabricage van de producten, van het bedrijf Drom en vermengt deze concentraten met alcohol van 96%. Voor de fabricage van Eau de Parfum wordt 14% medicinaal water toegevoegd. Vervolgens worden de flesjes afgevuld en verpakt.

 

Drom in München heeft wereldwijd een groot deel van de handel in parfumconcentraten in handen en levert deze concentraten ook aan de bekende wereldmerken! Parfumconcentraten zijn vrij verhandelbaar en iedereen kan deze concentraten dan ook kopen en of gebruiken om bijvoorbeeld een eigen "parfumlijn" op de markt te brengen. Zo ook FM Group!

Het is zelfs mogelijk dat u uw eigen geurlijn met de concentraten van DROM op de markt brengt.


De grondstoffen van deze parfumconcentraten worden geproduceerd door één van de grootste producenten op het gebied van parfumconcentraten te wereld; de firma Drom Fragrances te München. Dit bedrijf heeft meer dan 80% van de totale wereldmarkt van parfum-concentraten in handen en levert dan ook aan de meeste parfumhuizen en dus ook aan FM Group. Deze concentraten zijn vrij verhandaalbaar. De bekende parfummerken leggen uiteraard wel de merknamen en verpakkingen vast zodat deze niet nagemaakt kunnen worden. Maar waar het echt om gaat, de geur uiteraard!

De geur kan uiteraard volkomen legaal hetzelfde zijn, maar dan zonder de naam en verpakking.


Wij voorzien onze producten niet van dure flesjes en dure verpakkingen. Onze FM Parfums hebben alleen maar een nummer.

En het flesje? Dat is gemaakt van gerecycled glas! Dit betekent natuurlijk niet, dat ze er niet mooi uit zien. Bovendien betekent hergebruik van glas een bijdrage aan het milieu.

FM Parfums voldoen aan de hoogste eisen die aan dergelijke producten worden gesteld. Sterker nog: ze voldoen meer dan vereist aan deze normen. Ervaring heeft ons geleerd dat onze FM Parfums beslist niet onder doen voor geuren van andere parfumfabrikanten. Onze geuren bevatten zelfs meer parfumolie en blijven daardoor ook langer hangen. Het feit dat onze klanten steeds maar terug blijven komen om een nieuwe bestelling te plaatsen zegt eigenlijk al genoeg!

 

Wat is parfum


Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Bij de meest gangbare parfums is dat oplosmiddel alcohol, maar parfums op basis van vettige stoffen zijn in opkomst. Daarnaast bevat parfum vaak een fixatiemiddel en ook één of meer kleurstoffen. De geurstoffen zijn grofweg te verdelen in aromachemicaliën, etherische olie en andere geurende plantenextracten zoals tincturen, absolues, resinoïden en concrètes. Dierlijke geurstoffen zoals ambergris, muskus, civet en castoreum worden vrijwel niet meer gebruikt.


Is het dan nep?

Deze vraag is tamelijk kort te beantwoorden door ons, NEE! FM parfums zijn niet nep!


Het verschil tussen de geuren van FM parfum en van de grote en bekende merken is er op het gebied van de geur zelf niet!

Uiteraard zijn er veel verschillen te bedenken zoals, flesje, naam, marketing en de prijs natuurlijk.


FM parfums worden dus van dezelfde geurconcentraten gemaakt, maar het verschil is dat FM bijna alle geuren in dezelfde potjes stopt. We geven de geuren een nummer en dat FM group geen reclame maakt en hiermee veel kosten bespaart. Dit zien we terug in de prijs van een flesje parfum.


Een parfum mag pas een parfum genoemd worden wanneer er minimaal 20% aan geurconcentraat in zit. Bijna alle parfums van de bekende merken zijn eau de toilette of eau de parfum.


Wat is nitrosamine


Wist je dat er in heel veel parfums bepaalde chemische ingrediënten zijn toegevoegd die nitrosamine-vorming veroorzaken. Deze stoffen zorgen ervoor dat de geur langer op je huid blijft. Weet dan, dat als je ooit van iemand hebt gehoord  "ja hoor mijn eau de toilet (dus 3%-7% parfumconcentraat) ruik ik echt de hele dag!", dat je dan in alle eerlijkheid aan diegenen mag vertellen waardoor dit wordt veroorzaakt namelijk de stoffen die nitrosamine-vorming veroorzaken. Zelfs de duurdere parfum merken uit de parfumerie maken hier gebruik van zodat hun Eau de Toilet langer ruikt terwijl ze minder parfumconcentraat gebruiken.


Wat zijn nitrosaminen. Dit zijn chemische verbindingen die als een soort kleefstof aan je huid blijven kleven. Nitrosamine-vorming zorgt ervoor dat de parfum in je poriën worden opgenomen na gebruik voor langere tijd kankerverwekkend wordt. Nitrosaminen worden niet als stof aan een product toegevoegd, maar ontstaan door ingrediënten die op elkaar reageren.

Dit is onwenselijk, maar ook ONNODIG omdat het gebruik van ZUIVERE grondstoffen nitrosamine-vorming voorkomt!


Eén keer raden op welk merk je kunt vertrouwen, uiteraard is er bij de producten van FM geen sprake van nitrosamine-vorming Door gebruik van zuivere grondstoffen en een hoger percentage pure parfumconcentraat. (Parfum met min.20% parfumolie en bij de Eau de parfums 16%), hetzelfde resultaat bereikt dan bij andere parfums (blijft lang ruiken) maar dan zonder schadelijke stoffen. Alleen bij FM dus, dat is toch geweldig om te weten en dan te bedenken dat de parfums van Federico Mahora ook nog eens vele malen goedkoper zijn dan al die ongezonde parfums die wel stoffen bevatten die nitrosamine-vorming veroorzaken.

Onze parfums zijn dus niet alleen parabenenvrij, maar ook vrij van nitrosamine-vorming.


 

Parfumtypes en eigenschappen 


Hot parfum dames: minimaal 30% parfumconcentraat

Hot parfum heren: minimaal 24% parfumconcentraat

Parfum: minimaal 20% parfumconcentraat

Eau de Parfum: minimaal 16% parfumconcentraat

Eau de Toilette: minimaal 12% parfumconcentraatEen mengsel bestaande uit 80 tot 95% alcohol en water wordt gebruikt als oplosmiddel voor de geurbestanddelen. De alcohol verdampt vrij snel, maar de geurbestanddelen blijven op de huid achter en vervluchtigen in de uren na het opbrengen. Bij het aanbrengen van een parfum is het belangrijk niet direct te willen ruiken, de neus zal immers tijdelijk verdoofd worden door nog verdampende oplosmiddelen.


Omdat sommige bestanddelen van een parfum snel vervluchtigen en andere bestanddelen lang op de huid blijven, ruikt een parfum niet telkens hetzelfde. Net opgebracht zijn andere geurcomponenten dominanter dan na een paar uur. 

Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten "noten":

topnoten, hartnoten en basisnoten. 


Topnoten (bovennoten, hoofdnoten) zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze geuren zijn vooral belangrijk bij de verkoop van het parfum, na een minuut of tien zijn ze niet of nauwelijks meer te ruiken. De bovennoten van een geur zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit. Typische topnoten zijn citrus geuren. 


Hartnoten (middennoten) zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum. 


Basisnoten (grondnoten) zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven. Voorbeelden van basisnoten zijn houtsoorten zoals sandelhout en harsen zoals olibanum.


Wanneer en hoe parfum gebruiken? 


Parfum zal niet lang blijven ruiken op een droge huid om dit te voorkomen kunt u een bodybalsem met de zelfde geurtoetsen aanbrengen alvorens uw parfum aan te brengen.

Het is ook een feit dat parfum beter zal indringen en langer zal ruiken wanneer de huid warm is. Dus parfum aanbrengen na een bad of douche is ideaal .


Optimaal ruiken?


De optimale beleving kunt u ervaren wanneer u een douchegel, bodybalsem en parfum gebruikt van één en dezelfde geurfamilie . Daardoor brengt u als het ware de geurnoten in verschillende handelingen op uw huid aan en zal dit veel dieper indringen en daardoor ook véél langer ruiken .


Hoe bepaal ik mijn geurgroep?


Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te achterhalen maar één van de mogelijkheden is een kijkje nemen op www.fragrantica.nl of een parfumlijst op te vragen bij mij. Wanneer u daar een merknaam van uw huidige eau de parfum of eau de toilette invult zal deze website u aangeven in welke geurgroep uw huidige geur thuishoort. Na deze analyse kunt u eenvoudig zoeken welke van onze Federico Mahora

parfum ( voor dames allemaal + 20% geurconcentraat )  uw aandacht verdiend.

 

FM producten zijn diervriendelijk


Producten van FM GROUP zijn niet en worden niet getest op dieren en FM GROUP laat ook geen dierproeven uitvoeren door andere bedrijven.


Federico Mahora biedt jou kwaliteitsvolle producten tegen een aantrekkelijke prijs. Kies tussen 150 verschillende FM by Federico Mahora-Parfums en laat je verleiden. Daarnaast bieden we zoals eerder gemeld ook de make-up en huidverzorgingsproducten aan. Dus nog meer mogelijkheden om te ervaren en beoordelen hoe goed de producten van FM werkelijk zijn.


Wij wensen u een aangename ontdekkingsreis in de wereld van onze hoogwaardige kwaliteitsproducten by Federico Mahora.